Omgeving

De ideale uitvalsbasis

De Garage InN is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, auto- en motorliefhebbers die de Brabantse Biesbosch en haar omgeving nader willen verkennen.

Hank beschikt over een pittoreske haven de Vissershang, van waaruit je met een fluisterboot, onder begeleiding, de Biesbosch kunt verkennen. Maar ben je meer van de individuele aanpak, dan kun je er natuurlijk ook zelf een kano of roeiboot huren om eigenhandig de Biesbosch te gaan ontdekken.

Zwarte Schuur, Biesbosch

Voor de echte Biesboschliefhebbers die op vrijdag bij ons verblijven kunnen wij u (op afspraak) een leuk, uniek uitje naar de Zwarte Schuur in de Biesbosch aanbieden. U vertrekt om 13.00 uur uit de haven van Hank met vrachtschip de Postsloot en vaart onder begeleiding van een gids naar de Zwarte Schuur alwaar een volgende gids u de natuur van de Biesbosch laat zien. Onder het genot van een kopje koffie of wat later een borreltje kunt u de Zwarte Schuur bewonderen en zelf nog een rondje door de natuur lopen. Om 17.30 vertrekt de Postsloot dan weer richting Hank. (Zeer beperkte plek beschikbaar dus graag op tijd reserveren/aanvragen). Zie ook www.zwarteschuurbiesbsoch.nl

Wandelaars, fietsers & autoliefhebbers

Voor wandelaars is er o.a. het Oostwaardpad uitgezet, dat langs onze locatie loopt. Afstanden variëren van 7,5 tot 23 km. Voor uitgebreide informatie over wandelen volg deze link van het VVV: Wandelen in de Biesboschlinie

Voor fietsers is er het uitgebreide knooppuntennetwerk van de ANWB met oneindig veel mogelijke fietsroutes, kort of lang, die naar alle windstreken uitwaaien. Ook hier is uitgebreide informatie te vinden bij het VVV: Fietsen in de Biesboschlinie

Fietsverhuur: U kunt via ons ook fietsen (standaard en elektrisch) reserveren van de Bergsche Fietswinkel. Uw voordeel is dat ze bij ons kunnen worden afgeleverd en opgehaald en dat u geen borg of legitimatie meer hoeft af te geven. Bekijk hier de brochure.

Tot slot komen de auto- en motorliefhebbers natuurlijk ook prima aan hun trekken met alle dijkjes en landelijke binnen weggetjes in deze omgeving.

Rob heeft speciaal voor de autoliefhebbers een leuke bolletjes/pijltjes route gemaakt door de Biesbosch. Vraag ernaar bij aankomst!

Vestingstadjes als Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden zijn het bezoeken zeker waard. Maar ook Breda en ´s-Hertogenbosch met hun gezellige terrasjes, fraaie winkels en legio uitgaansmogelijkheden zijn binnen een half uur bereikbaar.

 

Uitstapjes

Voor uitstapjes met kinderen valt te denken aan recreatiegebied de Kurenpolder in Hank, waar gezwommen en geklommen kan worden.

Bootje huren vanuit de Vissershang, de haven van Hank of Bootje Gezond via Fort Lunet in Raamsdonksveer om bevers te spotten is een must in de Biesbosch. Voor meer informatie over bootverhuur klik je hier.

De Efteling in Kaatsheuvel is hier maar 23 km vandaan. Wandelen in de Loonse en Drunense Duinen behoort tot de mogelijkheden en ook Safaripark de Beekse Bergen is bijvoorbeeld te bezoeken. Via het VVV www.biesboschlinie.com zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te vinden.

Voor meer ideeën is in De Garage InN een uitgebreide informatiemap aanwezig.